De AVB verzekering is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Het beschermt het bedrijf of de zelfstandig ondernemer tegen de financiele gevolgen die kunnen ontstaan wanneer er schade wordt veroorzaakt. Het regelt de aansprakelijk voor het bedrijf zoals een AVP verzekering dat doet voor een particulier. Voor bedrijven zijn er twee soorten verzekeringen: beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid. Het komt er simpelweg op neer dat de bedrijfsaansprakelijkheid de materiele schade dekt en de beroepsaansprakelijkheid de immateriele schade. Werkgevers- en productaansprakelijkheid wordt gedekt in de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Dekking
De AVB verzekering vergoed alle schade dat wordt veroorzaakt door het bedrijf. Schade aan materieel wordt vergoed maar ook aan personen. Als werknemers van het bedrijf schade veroorzaken dan is dit ook gedekt door de verzekering. Niet alle soorten schade wordt vergoed door de AVB verzekering. Schade aan voertuigen en opzettelijke schade wordt niet vergoed.

Als u als zelfstandig ondernemer werkt dan is het verstandig om zowel een AVP verzekering af te sluiten alsook een AVB verzekering. De lijn tussen het handelen als particulier of voor uw bedrijf is soms lastig te scheiden. Als u schade veroorzaakt dan zal de verzekeraar zich afvragen of u niet als particulier handelde tijdens het veroorzaken van de schade.